Mijn winkelwagen
(0) artikelen
  • Grootste showroom van de Benelux
  • Laagste prijs van de Benelux
  • Alles uit voorraad.

Werking Bio-Ethanol sfeerhaard

Opti-Myst sfeerhaarden.nl introduceert samen met Safretti en Rubyfires een gepatenteerd product: de Bio Flame brander®. Dit revolutionaire product is een combinatie van een openhaard zonder rookkanaal met een keramische brander, die brandt op een speciaal hiervoor ontwikkelde brandvloeistof. Door het absorberende materiaal is de brander zeer zuinig in het gebruik. De combinatie van dit unieke brandsysteem en de brandvloeistof zorgt ervoor dat deze in elke ruimte kan branden zonder het vrijkomen van rookgassen. De losse branders kunnen tevens in een bestaande haard geplaatst worden of kunnen naar eigen creativiteit op andere manieren toegepast worden.

Optimyst sfeerhaarden.nl levert o.a. Safretti en Rubyfires , omdat dit deze enige aanbieder van een brandsysteem dat de veiligheid optimaal waarborgt.

In tegenstelling tot de branders van veel andere aanbieders heeft de Ruby Bio Flame brander géén open reservoir. Door het gebruik van de unieke keramische steen brandt de vloeistof schoon, zuiver en is het brandsysteem bijna reukloos. Door de geleidelijke verbranding is er een regelmatige vlam gedurende de gehele brandduur. Niet de vloeistof brandt, zoals bij andere systemen, maar de verdamping vanuit de "steen". Speciaal voor deze brander is een unieke brandvloeistof ontwikkeld. Deze wordt door Ruby Fires zelf in Nederland vervaardigd.

De combinatie van het brandsysteem met de speciale vloeistof (deze vloeistof is wereldwijd verkrijgbaar) zorgt ervoor dat het gebruik uiterst veilig is.


Alle voordelen op een rij: 

  • Uniek gepatenteerd systeem
  • Zeer veilig
  • Geen rookkanaal nodig
  • Overal toepasbaar: woonkamer, slaapkamer, appartement, caravan of zelfs buiten!
  • Tevens te plaatsen in oude, niet werkende kachels en openhaarden
  • Uitermate geschikt om naar eigen creativiteit in haarden zonder rookkanaal te bouwen

 

Persbericht Veiligheid biobranders

 

Stichting Kwaliteit Bio-ethanol Sfeerhaarden (SKBS)

Ede, 14 oktober 2011

 

Oprichting SKBS (Stichting Kwaliteit Bio-ethanol Sfeerhaarden) per 14 oktober 2011 geëffectueerd.
De gerenommeerde Nederlandse producenten/leveranciers van bio-ethanol sfeerhaarden  

RUBYFIRES,   SAFRETTI   EN   VANAEMSTEL

hebben besloten om hun kennis en krachten te bundelen in de Stichting Kwaliteit Bio-ethanol Sfeerhaarden (SKBS).

De stichting heeft ten doel het bevorderen van het gebruik van bio-ethanol sfeerhaarden en toestellen waarbij consumentenveiligheid en gebruiksgemak centraal staan als ook contactorgaan namens de bij de stichting aangesloten leden met regelgevende- en controlerende instanties zoals de nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (VWA).

Bio-ethanol sfeerhaarden worden steeds populairder bij de consumenten. De haarden bieden immers vele voordelen ten opzichte van de bekende alternatieven, zoals hout- en gashaarden.

Hierdoor neemt ook het aantal aanbieders van deze producten toe, echter niet alle aanbieders zijn op de hoogte van de specifieke eisen welke aan deze toestellen gesteld moeten worden.

Dit vraagt dan ook om duidelijke communicatie naar consumenten, controlerende- en regelgevende instanties maar ook marktpartijen welke de producten bij de consumenten aanbieden.

De SKBS nodigt graag andere partijen uit om zich bij de stichting aan te sluiten om een zo breed mogelijk draagvlak te creëren voor veilig gebruik en veilige bio-ethanol sfeerhaarden op de Nederlandse markt.