Mijn winkelwagen
(0) artikelen
  • Grootste showroom van de Benelux
  • Laagste prijs van de Benelux
  • Alles uit voorraad.

Werking elektrische sfeerhaarden

Wij bestaan 25 jaar, deze week super sale ! korting tot -35%

De werking elektrische haard.

Een elektrische sfeerhaard van OptiMystsfeerhaarden.nl heeft geen rookkanaal (afvoer) nodig. Elektrische haarden worden aangesloten op het lichtnet. Het vlambeeld wordt geprojecteerd op een speciale glasplaat d.m.v. lampen of LED’s. Hierdoor ontstaat een zeer realistisch vlammeneffect, wat haast niet van echt vuur te onderscheiden is. Optimyst sfeerhaarden werken op een andere wijze.


Waar moet u opletten?

  • Daar er voor een elektrische sfeerhaard geen rookkanaal nodig is, kunnen deze op elke gewenste plek geplaatst worden, wat het makkelijk maakt deze te (ver)plaatsen. Zo kunnen de schouwen en haarden ook makkelijk verhuisd worden.

Hoe werkt een elektrische haard precies?

  • Zodra de elektrische sfeerhaard aangesloten is op het lichtnet, kan de haard gebruikt worden. De verschillende sierhaarden hebben diverse functies, zoals een afstandsbediening, regelbare vlammen etc. De functies van de haarden staan vermeld bij de betreffende haard. Bijna haarden hebben een verwarmfunctie, maar deze kan ook uitgeschakeld worden.

Wat voor aansluiting is er nodig?

  • Het enige dat nodig is, is een normaal stopcontact. Het mooiste is als deze zich achter de schouw bevindt, daar er dan geen snoeren zichtbaar zijn. Lengte snoer van de haard is ca 1.50m. Er is ruimte genoeg achter een sfeerhaard om een stopcontact of verdeeldoos te plaatsen.

Hoeveel warmte geeft een elektriscche haard?

  • Deze haarden zijn bedoeld als sfeermakers en kunnen prima als bij verwarming gebruikt worden. We raden niet aan deze als hoofdverwarming te gebruiken. Dus ideaal als bij verwarming voor in de serre of slaap kamer. Elektrische sfeerhaarden verwarmen tot maximaal 2000 watt (2 KW). Niet alle sfeerhaarden hebben een warmte functie.

Verbruik van een elektrische sfeerhaard

  • Een elektrische sfeerhaard verbruikt op sfeerstand tussen de 10 en 60 Watt, dat is ca 2 a 3 Cent per uur. Gaat u ook de warmte stand gebruiken, dan ligt het verbruik op 1000 of 2000 Watt, dat is ca 22 of 39 Cent per uur. Een Opti-Myst sfeerhaard verbruikt meer stroom deze ligt tussen de 50 en 240 Watt.

Hoe zijn de vlammen?

  • De meeste elektrische sfeerhaarden uit onze collectie beschikken over een Opti-Flame vlamtechniek. Deze techniek geeft u de illusie dat u naar een echt brandend vuurbeeld kijkt. De continue afwisselende vlammen geven een prachtig natuurlijk vlambeeld, echt uniek (niet te vergelijken met bouwmarkten modellen).

Waterdamp haard / Optimyst 

  • Bijzonder in onze collectie zijn de Opti-myst haarden; ze geven een 3-dimensionaal vuurbeeld door het gebruik van water, 2 verdampers en vijf lampen van 50 Watt. Nog nooit brandde elektrisch vuur zo realistisch! De opti-myst haarden zijn eenvoudig te bedienen. Water navullen is eenvoudig en snel gebeurd. De vrijkomende ultra fijne waterdamp is goed voor de vochthuishouding in huis.Het vlamhoogte is regelbaar en alles is natuurlijk zeer makkelijk te bedienen door de meegeleverde luxe afstandsbediening

 

De soorten die verkrijgbaar zijn:

De elektrische sfeerhaard met een ombouw
De elektrische inbouwhaard
Elektrische wandhaarden.

Onderdeel van Haardjesland sfeerhaarden