Mijn winkelwagen
(0) artikelen
  • Grootste showroom van de Benelux
  • Laagste prijs van de Benelux
  • Alles uit voorraad.

Heeft een sfeerhaard veel onderhoud nodig?

Om zoveel mogelijk plezier van uw sfeerhaard te hebben, geven wij u hiermee enkele tips en aanwijzingen bij het onderhouden van uw sfeerhaard.
Schoonmaken van de schouw mdf, Natuursteen en  fossil stone schouwen:

Voor mdf, natuursteen en fossielsteen schouwen (fineer en massief) met standaard lakafwerking geldt dat deze afgenomen kunnen worden met een stofdoek.
Eventueel met een vochtige doek. Wrijf vervolgens met een droge doek na. Vloeistoffen die op het oppervlak terechtkomen het liefst direct, maar zeker binnen 15 à 30 minuten verwijderen.

NB Gebruik nooit bijtende of schurende schoonmaakmiddelen. Dit kan de schouw aantasten.
 

Zandsteen en castle stone schouwen

MDF-Schouwen voorzien van een zandsteenafwerking en castle stone schouwen, kunnen het beste schoongemaakt worden met een plumeau of met de meubelborstel van een stofzuiger.
Advies is om deze schouwen niet af te nemen met een schoonmaakdoekje. Er kunnen namelijk pluizen van de stofdoek aan de schouw achterblijven.
Speciale reinigingsmiddelen die bedoeld zijn voor het schoonmaken van sierpleister willen soms goed helpen bij verwijderen van vuil op zandsteenschouwen.


Roestvrij stalen schouwen

Roestvrijstalen schouwen kunnen met een zachte, droge doek of met een sopje schoongemaakt worden. Eventueel kan het licht ingewreven worden met spiritus,
of een speciaal middel voor roestvrij staal.


Luchtvochtigheid

Zorg voor een juiste luchtvochtigheid in huis. Wanneer een luchtvochtigheid tussen de 40% en 60% gewaarborgd wordt, voorkomt dit problemen als kromtrekken en scheuren.


Voorwerpen op de schouw

Om oneffenheden op het bovenblad tegen te gaan is het belangrijk dat er géén warme, zware, natte of scherpe voorwerpen direct op de schouw worden geplaatst.
Kaarsenstandaards kunnen het beste vermeden worden op de schouw. Kaarsvet is lastig te verwijderen van de schouw en kan het bovenblad beschadigen.


Onderhoud Opti-Myst sfeerhaarden: 

Opti-myst sfeerhaarden hebben meer onderhoud nodig dan normale sfeerhaarden op projectie. U dient de verdamper en de unit regelmatig te reiningen met een borsteltje.
Regelmatig is min 2x per maand, zorg er ook voor dat u kalkarm water gebruikt.
Tevens zorg er voor dat de unit na de 1e keer ingebruikname nooit meer droog komt staan. TIP vul de unit vol met water als u met vakantie gaat. Of lange tijd niet thuis bent.

< Klik hier voor terug te gaan >